Medlemsarrangement Mette Frederiksen

Aalborg Lærerforening inviterer til medlemsarrangement med lærer Mette Frederiksen, onsdag den 20. september kl. 17.00 – 19.00 i personalerummet på Løvvangskolen, Løvbakken 6, 9400 Nørresundby
Mettef Png

Formålsstyret undervisning: et nødvendigt modsvar til snæver målstyring 


Et ensidigt fokus på læringsmålstyring kan i værste fald indsnævre og begrænse elevernes læring, påvirke deres trivsel og forringe skolens muligheder for at leve op til fagenes og skolens formål. Der er brug for et modsvar, der også har fokus på en bred læringsforståelse, dannelse og et overordnet formål. Undervisningen og skolens arbejde med mål bør gå på "to ben" og have blik for både den kortsigtede, målbare læring og den langsigtede og ikke-målbare. I "formålsstyret undervisning" tjener de konkrete læringsmål et overordnet formål, og både skolens og fagenes formål gøres levende i den daglige undervisning.


Oplægget handler om den snævre målstyrings (muligheder og) negative konsekvenser, og formålsstyret undervisning beskrives som det nødvendige modsvar. Der gives også konkrete eksempler på, hvordan formålsstyret undervisning kunne se ud i forskellige fag. 

Tilmelding via dette link senest fredag den 15. september

Vi glæder os til at se jer

De bedste hilsner

Aalborg Lærerforening

 

Emner

Målgruppe