Efterårsferie & ny ferielov...

Hotel Frederiksdal
Efterårsferien står for døren for de fleste, men hvordan er det nu lige det er med afholdelse af ferie nu hvor der er kommet en ny ferielov.

I den nye ferielov, som trådte i kraft den 1. september 2020, optjener du 2,08 feriedag pr. måned. Disse feriedage kan du allerede bruge måneden efter de er optjent.  Det betyder, at såfremt du var ansat senest den 1/9 2020 har du to feriedage, som kan bruges i oktober. Er du ansat efter den 1/9 2020, er det ikke sikkert du har to hele feriedage til afholdelse i oktober.

Er to feriedage nok til at holde en hel uges efterårsferie i uge 42? Det korte svar er ”NEJ”, men det lidt mere nuanceret svar er ”JA”, men kun hvis du er ansat på en folkeskole i Aalborg Kommune eller en arbejdsplads der følger feriekalenderen for folkeskoler i Aalborg Kommune. Folkeskolerne afvikler nemlig kun to feriedage for deres ansatte lærere og børnehaveklasseledere (torsdag og fredag i uge 42), de tre øvrige dage er ”nul dage” (dage hvor der ikke er planlagt arbejde).

Hvis du er i tvivl om der er varslet ferie på din arbejdsplads i uge 42, og hvor mange feriedage det drejer sig om, så kontakt enten din tillidsrepræsentant eller din leder.  

Hvis du ikke har feriedage nok til din efterårsferie (eller anden ferie), kan du enten bruge din 6. ferieuge, feriekort fra et tidligere ansættelsesforhold eller forskudsferie. Forskudsferie er den nye mulighed i ferieloven. Kort sagt giver det dig mulighed for at ”låne” feriedage, som du først optjener senere i ansættelsen. Hvis du ønsker at gøre brug af forskudsferie, skal du kontakte din ledelse med henblik på at lave en aftale om dette.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan du, som altid, kontakte Aalborg Lærerforening – vi hjælper gerne.

God ferie når den kommer.

 

 

Emner

Målgruppe